Mondmasker id care type iir 50st - chirurgisch

€ 16,67
€ 15,00
incl. BTW
Korting
Dit product kan niet gehuurd worden
 • Productinformatie

  iD Care Masks zijn medische wegwerpmaskers van het type IIR, gecertificeerd door Ontex en het Belgische lab Centexbel.

  Deze medische gezichtsmaskers van het type IIR met hoofdbanden vormen een barrière tegen kleine druppeltjes en spatten en worden doorgaans gebruikt in de gezondheidszorg, zoals operatiekamers.

  De hoofdbanden in combinatie met een grotere beschermingszone (breedte van 200 mm tegenover standaardmaskers van 170 mm) bieden een maximale veiligheid en comfort aan de gebruikers.

  Medisch hulpmiddel klasse I van Belgisch fabrikaat. (geen PBM)

  Deze maskers worden geproduceerd in de Eeklo-fabriek van Ontex in België, gekend voor hygiene producten zoals incontinentie materiaal, baby luiers,...

  Deze Europese locatie staat garant voor een hoog niveau van kwaliteit, service & levering.

  De specifieke kenmerken van deze maskers:

  » Medische wegwerpmaskers type IIR met elastieken voor de hoofdband

  » Afmetingen: 200 x 105 mm met 3 vouwen

  » > 98% EFB (bacteriële filtratie)

  » Spatbestendig

  » CE-markering, latexvrij

  » Goedgekeurd door dermatologen

  Een chirurgisch mondmasker is ontworpen om de patiënt te beschermen tegen deeltjes en eventuele ziekteverwekkers afkomstig van het medische personeel. Maar chirurgische maskers kunnen ook gebruikt worden door patiënten of andere personen om het risico op verspreiding van infecties te verminderen, zoals bijvoorbeeld bij een epidemie of pandemie. Chirurgische mondmaskers zijn medische hulpmiddelen van klasse I. Zij dienen te voldoen aan K.B. van 18 maart 1999 betreffende de medische hulpmiddelen (omzetting van de Europese richtlijn 93/42 (EEG) of aan de Europese Verordening 2017/745. De specifieke geldende norm in Europa is EN 14683 “Medische gezichtsmaskers – Eisen en beproevingsmethoden”.

 • Stel een vraag