Orthopedische schoenen (op afspraak)

Voor dit product raden wij je aan om eerst een afspraak met ons te maken. Zo kunnen wij je adviseren.
of bezoek onze winkels
Dit product kan niet gekocht worden
Dit product kan niet gehuurd worden
 • Productinformatie

  Voor het aanmeten, adviseren en afleveren van 'orthopedische schoenen' werken wij nauw samen met onze partner 'Orthodis' in Tongeren. 

  Orthopedisch schoentechnieker Dirk Sorgeloose vormt het gezicht van Orthodis. Hij voert persoonlijk alle maatopnames uit en bespreekt je wensen en verwachtingen. Ook de verschillende pasbeurten gebeuren bij Dirk.

  Onze samenwerking met Orthodis zorgt voor een breder Limburgs zorgnetwerk waardoor de verplaatsingen en administratieve beslommeringen voor onze patiënten/klanten beperkt worden tot het minimum.

  Bovendien kunnen onze eigen bandagisten en (orthopedische) verstrekkers de nood aan orthopedische schoenen detecteren en zorgen voor een verdere toeleiding en begeleiding.

  Een eerste kennismaking, een maatname, een afspraak voor pasvorm, ... , tot de aflevering én dienst na verkoop: alle afspraken kunnen plaats vinden in één van onze vestigingen, verspreid over Limburg.

  Voor meer informatie: maak een afspraak via de rode knop bij dit artikel (wij contacteren u terug) of bel rechtstreeks met onze bandagist/orthopedisch verstrekker op gsm 0499/92 29 35 en laat zeker een korte boodschap achter.

   

  Wanneer kom je in aanmerking voor orthopedische schoenen?

  Verschillende medische aandoeningen maken orthopedische schoenen aangewezen: reuma, diabetes, neurologische afwijkingen, traumatische letsels, aangeboren afwijkingen aan de voeten of benen, …

  Orthopedische schoenen krijg je onder bepaalde voorwaarden terugbetaald door je ziekenfonds.

  • Je hebt allereerst een voorschrift van een specialist nodig: Artsen die orthopedische schoenen mogen voorschrijven zijn: een specialist in de heelkunde, in de orthopedische heelkunde, in de neurochirurgie, in de fysische geneeskunde en de revalidatie, in de reumatologie, in de pediatrie, in de neurologie of in de neuropsychiatrie.
  • Wanneer je dit voorschrift in bezit hebt, contacteer je ons. Wij zorgen er dan voor dat u gecontacteerd wordt voor een eerste gesprek én maatname. 
  • Heeft u nog geen voorschrift en wenst u dat wij u door verwijzen naar een specialist, contacteer ons gerust. 
  • Bij een eerste aanvraag moet de medisch adviseur van het ziekenfonds dit voorschrift bevestigen na een controlebezoek. Wij regelen hiervoor de aanvraag.

  Orthodis werkt volgens het derdebetalersysteem. Dit betekent dat je na aflevering van je orthopedische schoenen slechts het remgeld betaalt. De rest regelen ze rechtstreeks met je ziekenfonds.

  Voor meer informatie en referenties verwijzen we je graag naar: https://www.orthodis.be

 • Stel een vraag