Silversplint - zilveren handorthese - maatwerk

Voor dit product raden wij je aan om eerst een afspraak met ons te maken. Zo kunnen wij je adviseren.
of bezoek onze winkels
Dit product kan niet gekocht worden
Dit product kan niet gehuurd worden
 • Productinformatie

  Voor meer informatie: maak een afspraak via de rode knop bij dit artikel (wij contacteren u terug) of bel rechtstreeks met onze bandagist/orthopedisch verstrekker op gsm 0499/92 29 35 en laat zeker een korte boodschap achter.

  Silversplints zijn bedoeld voor mensen met aandoeningen van de hand:

  • Reumatoïde artritis

  • Artrose

  • Hypermobiliteit

  • Ehlers Danlos Syndroom

  • Ziekte van Marfan

  • Zenuwbeschadiging

  • Restletsels na peesbeschadiging

  Andere diagnoses kunnen ook in overweging genomen worden.

  De zilveren handorthesen zijn primair bedoeld om de gewrichten te ondersteunen en te stabiliseren, om zo de grijpfunctie te optimaliseren. Door deze verbeterde grijpfunctie kunnen activiteiten van het dagelijks leven makkelijker en met minder pijn worden uitgevoerd en wordt aldus de zelfredzaamheid bevorderd.

  De afgeronde vormen zorgen voor een optimaal draagcomfort. Dankzij de slanke en open modellering blijven de vingers bovendien zoveel mogelijk vrij. U kunt dus blijven voelen.

  Tijdens een eerste kennismaking worden de stoornissen en problemen samen met u in kaart gebracht. Indien gewenst, kunnen reeds enkele orthesen in thermoplastisch materiaal (IMF) worden gemaakt. Dit is als testfase bedoeld vooraleer de silversplints worden besteld. Vervolgens wordt er overgegaan tot de maatname.

  De maatname gebeurt zeer nauwkeurig met een daarvoor ontworpen ringenset, lintmetermaten en bijhorende tekeningen. Indien nodig, wordt er een gipsafdruk van uw hand genomen. Deze maten en bevindingen worden besproken met Griet Van Veldhoven, de zilversmid (tevens orthopedisch instrumentmaker / ergotherapeut).

  Tijdens een volgende consultatie worden de orthesen op uw hand aangepast met daarvoor uitgeruste tangen. Indien de orthesen na verloop van tijd niet meer goed zouden passen, bent u telkens welkom voor verdere aanpassingen. Ook bij eventuele breuk of schade kan u bij ons terecht: de orthese wordt hersteld in eigen atelier.

  Voor de handorthesen is er – mits doktersvoorschrift van een specialist - recht op tussenkomst volgens de RIZIV-terugbetalingstarieven. Dit op voorwaarde dat u de voorbije vijf jaar geen andere maatwerk orthesen voor de hand en/of vingers heeft gekregen. In dit kader wordt steeds vooraf een schriftelijk akkoord gevraagd aan de desbetreffende mutualiteit.

  Ieder daaropvolgend jaar kan u zich tevens beroepen op herstelrecht. Het is belangrijk dat de orthesen ieder jaar een onderhoud krijgen: hierbij worden de spalken geglooid en gepolierd, waardoor ze minder makkelijk breken.

  De prijs is afhankelijk van het type orthese, dit wordt uitvoerig met u besproken tijdens de eerste kennismaking.

  Lees meer
 • Stel een vraag