Sneller en goedkoper pendelen dankzij de elektrische fiets van de Zorgba(a)r

Senioren ontdekten al heel snel het gemak van een elektrische fiets. Jonge mensen keken toch maar eerst even de kat uit de boom. De afgelopen jaren won de elektrische fiets zeer snel aan populariteit bij een jonger publiek. Uit een studie van Mobiel 21 vzw blijkt zelfs dat mensen die naar het werk pendelen met een e-fiets nooit meer met de auto naar het werk willen. Helemaal niet zo gek, want een elektrische fiets komt met tal van voordelen voor jong en oud!

Het klassieke beeld dat veel mensen van de elektrische fiets hebben, is dat hij vooral wordt gebruikt door oudere mensen. Het is zeker een handig hulpmiddel voor senioren, omdat zij vaak niet meer in staat zijn om zware inspanningen te doen. Maar een elektrische fiets is ook zeer geschikt voor jongere mensen! Het elektrisch pendelen tussen werk en thuis is helaas een kans die veel mensen nog steeds laten liggen.

Een fluitje van een cent

Een elektrische fiets maakt elke verplaatsing eens zo makkelijk. Je beweegt wel (wat gunstig is voor de gezondheid), maar het kost je minder moeite. Hierdoor hoef je niet bezweet aan te komen op je bestemming. Ook bergopwaarts fietsen en boodschappen doen worden een fluitje van een cent! Het voelt alsof je fietst met een forse wind in de rug. Daarom maakt een elektrische fiets het dan ook mogelijk om langere afstanden af te leggen! Je kan, afhankelijk van je accu, afstanden afleggen tot wel 190 kilometer. 

Fietsen rendeert!

Daarnaast kan je een pak geld uitsparen wanneer je een elektrische fiets aankoopt. De aankoop van een e-fiets rendeert snel, want je spaart heel wat benzine en soms zelfs de aankoop van een (tweede) auto uit! Daarnaast heb je in veel gevallen ook recht op een fietsvergoeding van je werkgever. Benieuwd hoeveel jij precies kan besparen als je met een elektrische fiets zou pendelen? Bereken het dan zelf op de rekenmodule van de website nooitmeerfile.be.

Neem jij toch liever de auto omdat je dan sneller op je werk bent? In de praktijk blijkt dat een elektrische fiets vaak sneller is. Vooral bij kortere afstanden win je met de elektrische fiets veel tijd omdat je files en parkeerproblemen omzeilt en afhankelijk van het model een constante snelheid van 25-40 km/u behoudt. Ten slotte hoef je helemaal niets speciaals te doen om gebruik te kunnen maken van een e-fiets. Hij is namelijk geschikt voor alle leeftijden, je hoeft geen fietshelm te dragen, betaalt geen rijtaks en je hebt geen rijbewijs nodig! 

Bekijk of test een elektrische fiets bij de Zorgba(a)r

Bij de Zorgba(a)r kan je een uitgebreid gamma aan elektrische fietsen komen bekijken en uittesten. Onze experts helpen je om de e-fiets te vinden die bij jou past. Indien je belt voor 15 uur, wordt de fiets de dag erna al aan huis geleverd. Je kan de fiets, indien in voorraad, ook rechtstreeks meenemen uit de winkel.