Diabetes? Niet langer vingerprikken dankzij de diabetessensor!

Jill is 25 jaar. Al 24 jaar heeft ze diabetes type 1. Sinds begin dit jaar heeft ze een diabetessensor in haar arm. Gedaan met 4 tot 5 keer per dag prikken om de glucosespiegel te controleren. En er zijn meer voordelen. Jill vertelt hoe het werkt en hoe haar leven veranderde dankzij dit wonderapparaatje.

Jill: “Ik kan de diabetessensor niet meer missen. De diabetessensor is een apparaat waaraan een naald zit. Deze naald steekt in de huid, de sensor kleeft op de huid met behulp van een kleefpleister die rondom de naald zit. Dit om te voorkomen dat de sensor lost.”

De sensor meet voortdurend de glucosespiegel

Jill: “Ook ‘s nachts. ’s Morgens kun je dan op een grafiekje aflezen hoe je bloedsuikerspiegel ’s nachts was. Dat aflezen gebeurt met behulp van een scanner die tegen de sensor gehouden wordt. Die scanner meet ook wanneer je je jas of trui aanhoudt.”

Weer gevoel in mijn vingertoppen

Jill: “Na 24 jaar prikken had ik geen gevoel meer in mijn vingertoppen. Nu is dat gevoel teruggekeerd. Je kunt met de sensor het effect van voeding op je glucosespiegel veel beter inschatten omdat hij voortdurend meet. Hoe beter je diabetes onder controle is, hoe minder snel je complicaties ten gevolge van diabetes krijgt. Ik kan mijn diabetessensor niet meer missen. Vroeger kostte de diabetessensor 60 euro per keer, dus 120 euro per maand. Nu is hij voor iedereen met diabetes type 1 gratis.”

Heb je diabetes? Dan sta je er met De Voorzorg niet alleen voor.

Zorgba(a)r

Ruil je oude bloedglucosemeter gratis om voor een nieuwe! Bij de Zorgba(a)r kun je alle testmaterialen voor diabetes kopen. Je kunt je materialen afhalen in het Thuiszorgcentrum van De Voorzorg in je buurt. Er loopt een omruilactie voor gebruikers van bloedglucosemeters. Heb je nog een oud exemplaar? Ga dit dan gratis omruilen voor een One Touch VERIO bloedglucosemeter

De gratis diabetespas

Heb je diabetes type 2 die onder controle gehouden kan worden met een aangepaste levensstijl en antidiabetespillen? Vraag dan aan je huisarts een voorschrift voor een diabetespas die je gratis kan verkrijgen bij De Voorzorg. Met de diabetespas kun je dan bepaalde verstrekkingen uitgevoerd door de huisarts, diëtiste, podoloog, binnen de ziekteverzekering (grotendeels) terugbetaald krijgen.