Gezondheidskrant Het Belang Van Limburg

“Dankzij de online service is een vlotte revalidatie mogelijk”

Als fervente sporter heeft Tuur Jans (30, Hasselt) bij het lopen een meniscusletsel opgelopen. Om ervoor te zorgen dat hij kon blijven hardlopen, moest hij eind februari onder het mes. Hij vertelt ons hoe de online service van de Zorgba(a)r zijn revalidatie heeft vergemakkelijkt.

Waarom ging je online op zoek naar revalidatiehulpmiddelen?

Tuur: "Toen ik na de operatie moest revalideren, deed ik dit eerst onder begeleiding van een kinesist, nadien zelfstandig. De kinesist raadde me aan om te beginnen met fietsen. Maar door het slechte weer kon ik niet altijd buiten gaan trainen. Toen ik merkte dat mijn revalidatie hierdoor in het gedrang kon komen, zocht ik een andere oplossing. Ik ben online op zoek gegaan naar een goede hometrainer, want door de operatie aan mijn knie was het vrij lastig om zelf naar een winkel toe te gaan."

Hoe ben je bij de Zorgba(a)r terechtgekomen?

Tuur: "Dit is eigenlijk toevallig gebeurd. Ik wou online een hometrainer kopen en laten leveren. Op de website van de Zorgba(a)r waren een aantal mooie hometrainers in de aanbieding maar er stond ook een model tussen dat je blijkbaar kon huren. Deze service is toch wel vrij uniek want een hometrainer aankopen, kan zeer kostelijk zijn. Ik ben een loper in hart en nieren en wist dat ik - zodra mijn knie het zou toelaten - die hometrainer toch zou omruilen voor de buitenlucht, dus kon ik beter een exemplaar huren in plaats van kopen.”

Hoe ging het in zijn werk?

Tuur: "Je kan het product dat je wil huren gewoon aanvragen via de website. In een paar muisklikken was het geregeld. Je betaalt een bedrag per maand en tegen een kleine meerkost wordt het aan huis geleverd. Het installeren zit in de leverkost inbegrepen! De huurkosten moet je bij het ophalen pas betalen. Dat kan handig zijn als je nog niet weet hoelang je revalidatie zal duren, zoals in mijn geval. Ik plaatste mijn bestelling in de voormiddag en de dag zelf kreeg ik al een seintje van een medewerker van de Zorgba(a)r om te melden dat ze de hometrainer de dag nadien konden leveren. En zoals afgesproken zat ik de dag nadien al op de hometrainer tv te kijken terwijl het buiten pijpenstelen regende. Via de online service is een vlotte revalidatie mogelijk."